Upprepa en gång till och skiva sedan mozzarellan och lägg den över. Idag bjuder jag på ett recept på en pastagratäng som jag helt enkelt svängde ihop av lite som fanns hemma för dagen
Helt okej som det är, men samma ingredienser i form av en pastagratäng… Mycket bättre, eller hur. Riv morötterna och vitlöksklyftorna och låt dessa samt oregano fräsa med någon minut innan du häller på krossade tomater, vatten, vin, fond och eventuell grädde
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skiva mozzarellan och lägg överst. Pastagratäng är en snabb och enkel maträtt att laga i ugnen och som funkar bra att göra på pasta som blivit över från tidigare middagar
Pastagratängmedköttfärs, grönkål & mozzarella. Här valde jag att ha med den i en pastagratäng och det blev ett utomordentligt bra resultat vill jag lova
400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven. Krämig köttfärsröra1 gul lök 1 klyfta vitlök 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 400 g krossade tomater (eller passerade) 2 dl crème fraîche, gärna smaksatt 1 tsk sambal oelek salt peppar smör, att steka i ev körsbärstomater, och timjan till garinering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.