Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Glad påsk. Idag är jag och hälsar på min sambo som är i fjällen och gör en säsong som skidlärare. Möjligheterna till bakning är inte så stora i hans spartanska boende men jag hade ju givetvis med lite ”bra att ha om man ska baka”
Vill ni ha tips på en enkel påskdessert så ska ni prova den mumsiga nougatpannacottan här nedan. Tänk att det är redan är torsdag och att vi snart har helg
Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
I dag blir det ett recept på en mycket god rysk rödbetssoppa. Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.