Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
LCHF parmesankyckling är kycklingfiléer panerade i parmesan och stekta i ugnen. Gillar kyckling för att den är enkelt att göra och kan varieras på många olika sätt
4 kycklingfileér 4 persca 10 cm purjolök1 gul lök5-6 soltorkade tomater i olja200 g grovriven parmesanost3 dl gräddesalt, pepparDela kycklingfileérna på längden
Foto. Mia 274 kcal/port utan pasta (100 g okokt pasta 360 kcal) 4 port Tomatsås 8 st soltorkade tomater (torkade, eller i burk utan olja) 2 dl kokande vatten 1 tsk olivolja 1 röd paprika 1 gul lök 1 burk krossade tomater (gärna Mutti) ½ dl persilja 2 msk basilika 1 msk balsamvinäger 2 vitlöksklyftor ½ hönsbuljongtärning Salt & svartpeppar Kyckling ½ dl vetemjöl ½ dl parmesanost salt & svartpeppar 4 st kycklingfiléer (á 125 g) 1 st äggvita 1 msk olivolja 280 g pasta Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisning
Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset, strimla lök och paprika. Klyfta champinjonerna. Fräs champinjoner gyllenbruna, lägg i lök och paprika och fräs ytterligare någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.