6 portioner
Potatisklyftorna:ca 10 potatisar(beroende på storlek), skalade och klyftade
1 msk
honung
Olivolja
1 kg
kycklingfilé
1 ask
Ica färskost paprika & chili. Du kommer troligen inte behöva använda allt, så häll typ hälften i en skål, så slipper du slänga. Rå kyckling är inte att leka med.
Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt dem. Blanda cremé fraiche-burkarna, tärnad paprika, skivade champinjoner, ketchup, sweet chili sås och lite av osten
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Salta och peppra. Stek dom i stekpanna tills dom fått lite färg och lägg dom sedan i en ugnsform. Skär en röd paprika i tärningar och skär ett gäng färska champinjoner i bitar
Salta och peppra. Stek dom i stekpanna tills dom fått lite färg och lägg dom sedan i en ugnsform. Skär en röd paprika i tärningar och skär ett gäng färska champinjoner i bitar
Jättegott och enkelt som gjordes av bara några rester. salt och svartpeppar efter smak. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små. Jag har tidigare varit så lat och köpt Uncle Ben's färdiga sweet and sour men det kommer jag aldrig göra igen för det här receptet är verkligen busenkelt och så gott
Skala och klyfta löken. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Och trots att den är lättlagad som tusan, så är rätten mycket smakrikt för det. Servera kycklingen gärna med ugnsbakad potatis/färskpotatis och en fin grönsallad till
Ansa och skär svampen mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Krydda med salt och peppar. Blanda i paprika, matgrädde, buljongtärningen, vatten och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter
Den senaste tiden har jag haft fullt upp i skolan och har därför inte kunnat eller haft så mycket inspiration till matlagning här hemma, därmed har jag inte heller haft så mycket nytt att dela med mig av på den fronten
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.