Vare sig du vill eller inte gör hösten sitt intåg i vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
En smakrik gryta med torsk och räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till. Denna rätt har mamma lagat länge och den är lika god varje gång
Skär dekorationsmandeln i flisor och rosta dem i en torr stekpanna så de får lite färg. En påskig och chokladig tårta som ändå inte var för mastig, mycket tack vare flingsaltet på den tror jag
Låt kakan kallna under en långpanna. Och vad passar väl bättre att bjuda på än Sverigerullen. Från och med idag är den nämligen Sveriges Nationaldagstårta
Stora bitar av morötter gör sällskap med kycklingen i grytan och serveras sedan som tillbehör med lite annat gott som svartvinbärsgelé, inlagd gurka och någon annan grönsak som t
Mamma gör sin köttfärslimpa i gjutjärnspanna i stället för i ugnsform och det ger extra fin yta. Ett annat måste som tillbehör är mammas pressgurka som visserligen inte pressas men det är inte nödvändigt
Och gott. Vi fick minburgare med hemgjort bröd och hemgjorda lökringar. Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.