1/2 blomkålshuvud
kokas i lättsaltat vatten och får rinna av när den är mjuk. Lägg i en klick smör och en liten skvätt grädde, salt och peppar och mixa med mixerstav till dess att purén är slät.
Mojo rojo. Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar
Sänk sedan värmen och bred en kökshandduk över grytan innan du sätter på locket. Ät dem varma med mojo picó eller mojo verde eller tillasmmans med andra varma och kalla tapas
Vad gör man då om man nu inte är i solen och värmen. Hemgjord mojosås är faktiskt nästan lika god som the real thing, det är ju trots allt solen som saknas, men ändå
Den ska inte vara för hårt vispad utan fortfarande kunna rinna lite. Värm upp men låt ej koka. Att jag inte har testat göra glass själv förut är en gåta
detta blev mycket smakligt och var rätt enkelt att slänga ihop, men trots att vi använde ett fett kött, avocado och rapsolja samt en fet yoghurt så kändes det ändå som att den där mättnaden man nu vant sig vid inte infann sig
lite vaniljpulver, men det blir tillräckligt sött utan också. Vill du äta det till lunch/middag rekomenderar jag att göra en större sats och att äta något mer till
Mojo rojo. Mojo rojo. Mixa alla ingredienser till en såsig konsistens, den ska ge en syrlig smak av vinäger, och tillsammans med de andra ingredienser väl sammansatta ge en god sås till potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.