Idag blir det papasconmojo rojo, och drömmar om sand mellan tårna på kanarieöarna. Hemgjord mojosås är faktiskt nästan lika god som the real thing, det är ju trots allt solen som saknas, men ändå
Börja med mojo-såsen. Ta upp potatisen och servera den genast med mojo-såsen. 1 kg delikatess potatis1 kg havssalt4 skivor vitt bröd3 msk rödvinsvinäger4 hackade vitlöksklyftor½ tsk nystötta spiskumminfrön½ krm cayennepeppar1 msk paprikapulver1 äggula1½ dl olivolja2-3 msk vatten att späda med1
Mojo rojo. Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar
Serveras med fördel med Mojo Rojo till. Papasarrugadas - saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Serveras med fördel med Mojo Rojo till. Papasarrugadas – saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Papasarrugadas600 g delikatesspotatis, med skalet kvar 1 l vatten 1 dl salt. Heta räkor400 g skalade räkor 2 röda chilifrukter 4 klyfta vitlök 0,5 dl olivolja 100 g smör 300 g romanticatomater 2 salladslökar 1 dl färsk bladpersilja, hackad salt svartpeppar
Chili con carne satt finemang efter all julmat. Det blev en tripp till akuten igår. Handleden var supersvullen och jätteond när jag vaknade, så jag gav upp
Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chili con carne. Denna chili con carnen kan vara något av det godaste jag vet och lagas flitigt här hemma
Chili con carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chili con carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.