Vi var på semester i Israel och jag glömde ta med mig NO ÄGG so jag fick improvisera. lite vaniljsocker, mjölkfritt smör och lite kokos dryck/rismjölk 16 j
Hur som helst är det en himmelsk chokladtårta, som är helt naturligt rätt för alla som behöver undvika gluten och att dessutom göra den mjölkfri är en enkel match
utanmjölkoch glutenfri. Blanda samman pofiber, bikarbonat ochmjölmixenoch ha ner nästan allt i den kalla smeten (spar lite av mjölblandning till utbakningen)
Blanda sedan ner kokosmjöl, kakao och kaffet. Lätta att blanda ihop och kräver ingen tillagning i ugn - endast en stund i frys eller kyl för att de ska "stelna"
Vispa försiktigt samman alla ingredienser och se till att kokosgrädden är helt utblandad utan klumpar men försök samtidigt att inte vispa in för mycket luft i smeten
Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. Vill man göra dessa pannkakor som efterrätt räcker det att servera en halv pannkaka per person
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Väljer du en grövre mjölkfrioch naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölkoch fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjöletoch vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Smörj en form och strö lite mjölmix så kakan inte fastnar. Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.