Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. Vill man göra dessa pannkakor som efterrätt räcker det att servera en halv pannkaka per person
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Dinkelpannkakor med bovetemjöl & Chiafrön. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Att ge den lite extra karaktär med citron och mandelmassa gjorde inte saken sämre. Låt svalna något och avnjut den sedan med vanilj i valfri form (-sås, -visp, -glass)
En rabarberpaj med knaprigt smultäcke och smaksatt med citron och lakrits. Det har hunnit bli sen kväll och det är hög tid att summera dagen och krypa till sängs
Frukosten idag bestod bland annat av de här smarriga amerikanska pannkakorna. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.