och så har det varit i många år. Det blir i och för sig mer och mer sällan man ställer sig och gör det, men när det väl står serverat på bordet så skrapas faten rena
De blir tjocka små plättaroch liknar mer amerikanska pancakes än tunna, svenska pannkakor. Stek plättar av ungefär en halv deciliter smet, på medelvärme, i smör eller olja
Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. Vill man göra dessa pannkakor som efterrätt räcker det att servera en halv pannkaka per person
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Dinkelpannkakor med bovetemjöl & Chiafrön. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Frukosten idag bestod bland annat av de här smarriga amerikanska pannkakorna. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.