Stek små pannkakor (ca ½ dl / pannkaka är lagom) i kokosolja. om med lite extra salt efter smak. Lägg pinjenötter, en klick kokosolja och en nypa salt i en annan stekpanna, rosta till lätt färg
Smaka av med salt och peppar. Skala och grovhacka löken. Smula över fetaosten. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis
Låt smeten stå och vila en halvtimme och grädda sedan pannkakorna. Nu när sportlovet väntar runt hörnet tänkte jag passa på att tipsa om våra favoritpannkakor här hemma
ca 50 g pinjenötter. 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, till servering neutral olja, till stekning salt peppar
Igår gjorde jag en matig couscoussallad av det som fanns hemma och serverade med en kall vitlöksås. Tillsätt ruccola/spenat och smula sedan över fetaosten, lägg även i oliver om du vill ha det
400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Den här soppan serverar jag med torkad fetaostochpinjenötter. Ja, det kanske inte är så vanligt men det är något så mysigt och avslappnande med en varm och mustig soppa
Här tillsammans med en smakrik honungsdressing och rostade pinjenötter. Här tycker jag att ni ska prova ett glas kall och krispig Sauvignon Blanc som gifter sig alldeles förträffligt medfetaosten
Här tillsammans med en smakrik honungsdressing och rostade pinjenötter. Här tycker jag att ni ska prova ett glas kall och krispig Sauvignon Blanc som gifter sig alldeles förträffligt medfetaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.