Pannkakor med drottningvisp
Milda.se
Milda.se

Pannkakor med drottningvisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin + extra till stekning
  • Milda Visp
  • 4 dl hallon och blåbär
  • 1 msk florsocker

Beskrivning

    Vispa Milda visp och vänd ner hälften av bären. Smaksätt eventuellt med lite florsocker. Låt stå kallt medans du gräddar pannkakorna.

    Blanda mjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

    Fyll pannkakorna med drottningvispen och servera med hallon och blåbär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.