De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De blir tjocka små plättar och liknar mer amerikanska pancakes än tunna, svenska pannkakor
Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. För ett tag sedan åt vi pannkakor till frukost och det blev några pannkakor över som jag passade på att piffa upp till en god dessert
Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Vispa äggen, tillsätt hälften av vätskan och hela mjölmixmängden
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Bred ut tunna pannkakor på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Vänd försiktigt med en stekspade och låt pannkakan bli torr på ytan på den andra sidan
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Servera med bär och grädde. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion2 ägg1 dl mjölk1,5 msk vispgrädde1 msk Lindroos fiberhus1/2 msk chiafrön 0,25 dl mandelmjöl1/4 tsk saltSmör till stekning Grädde och bär till serveringGör så här 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.