Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Dekorera med paprika och timjan. Strö över nötter ochtorkadfrukt. Hacka eller mixa samman vetemjöl, cashewnötter, smör och vatten till en smidig pajdeg
1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Ta isär försiktigt och slå in i folie eller lägg i en burk med bakplåtspapper mellan. Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna
Förvara i burk med tätslutande lock. Ta ut müslin och låt den svalna. Blanda 1dl av vardera solrosfrön, pumpakärnor, mandelspån, hasselnötter, kokosflingor med 3dl fiberhavregryn, 2dl bovetekross och 0,5dl linfrö i en ugnsfast form. Blanda allt med 2msk rapsolja(jag tog solrosolja), 5msk vatten och 2msk flytande honung. Här la jag till 1,5msk lönnsirap och en nypa salt. In med formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min, gå med jämna mellanrum och rör om så att inte müslin blir bränd. Blanda sedan i 0,5dl torkade blåbär och lika mycket torkade tranbär
Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Bred chokladen på kexen och toppa med nötter ochfrukt. Hacka nötterna ochfrukten. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågugnen
Låt det fräsa med ytterligare några minuter. Skala löken och hacka den. torkade granatäpplekärnor. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet runt om tills det fått fin färg
En påse smågodis eller en påse med nötter ochtorkadfrukt. Nötterna ochfrukten innehåller mer fett och av en betydligt bättre kvalitet med hög andel omättat och fleromättat fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.