Strö över lite socker och låt sedan stå medan du fortsätter medpannbiffarna. Riktigt saftiga pannbiffarmed sockerstekt lök, det hittar jag i Mannerströms underbara kokbok ”Husmanskonst”
Smaka av med salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om
Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiffmed lök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
Blanda gräddmjölk med soja, fisksås, riven lök och ströbröd. Blanda den svällda smeten med färsen. Skiva löken tunt och stek i smör och olja på hög värme i början, sänk sedan till låg värme och låt den bli mjuk och få gyllenbryn färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.