Schnitzel serverad med pommes, broccoli och remoladsås. Jag satt här hemma och fick lite Tysklands-längtan och tänkte på de gigantiska schnitzlarna man kan få där
Schnitzlarna gör jag på benfria fläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering
Här fick det bli till stekt schnitzeloch en buljongsås. För de mesta gör jag vita kroppkakor av den men tärnad och uppstekt i smör, ströbröd och goda kryddor är den inte heller fel
Vi har liksom förälskat oss lite i Polen och är där så ofta vi kan. Där serverades det Zasmazana Kapusta en sorts kålstuvning till Schnitzel som var märkligt god
Skala potatisen och koka i saltat vatten. Schnitzel. Skala och skiva morötter i slantar. Lägg slantarna i en ugnsfast form, ringla över olja och blanda om ordentligt
4 Ris 4 port ris Champinjonsås 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 3 dl mjölk 2 tsk majsstärkelse 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1/2 kruka persilja Morot 2 morötter Schnitzel 600 g skinkschnitzel 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.