Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna
riven gruyéreost eller annan god ost. Fördela tomatblandningen över filéerna och riv sedan över osten. Kycklingen serverades med stekta grönsaker och en hemmagjord ketchup
God knaprig fisk med en slät tomatsås och nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt och pepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik
Ost. 1 mjölig potatis1/2 morot1/4 gul lök1/2 tsk saltpepparlite grönt kan vara sköntTsasiki3 dl turk yog1 liten rödbeta1 litet syrligt äpple1 liten vitlöksklyftasaltpepparPaneradost. jag hade en mjuk mild mögelost men det kan gärna vara en hårdost typ cheddar1 äggmjöl + lite saltströbröd, lite kumminGrovriv morot, potatis, lök, och vitlök
Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra. 150 gram riven ost. Blanda alla ingredienserna till pajskalet i matberedaren eller för hand
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost. 2-4 dl riven lagrad ost. Strimla skinkan och varva skinka och 2 dl av osten i pajskalet. 2-4 dl riven lagrad ost
Riv över parmesanost och ringla över lite olivolja. Ingredienser för 6 portioner6 st kycklingfiléer1 äggmjölströbrödsalt och pepparsmör och olivoljaTomatsalsaett gäng med körsbärstomater1 stor bananscharlottenlök1 vitlöksklyftafärsk basilikaTopping2 pkt mozzarellariven parmesanostolivoljaBörja med att banka ut kycklingfiléerna så de blir lite plattare
Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Förra veckan stekte jag panerad torsk, men eftersom jag stekte torsken i ugnen behövde jag knappt använda någon olja alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.