1 msk
siraplite svartpepparlite vitlökspulverlite Knorr grillkrydda Rör samman till en slät sås och smaka av. Servera fisken med kokt potatis eller potatismos, sallad om ni vill eller kokta ärtor, den kalla såsen och gärna capris om ni tycker om det!!Fisken blir inte god att värma i micron, så vill ni värma rester dagen efter..så gör det i ugnen!! Så..då ska jag försöka få ihop mig själv efter en ganska så krävande dag där ens inre vridits hit och dit och jag känner att jag klarar av detta numera igen..då jag är den gamla Birgitta igen...samtidigt som jag är den nya Birgitta...som försöker sätta distans till saker som berör mitt inre negativt och där jag förut varit för snäll mot andra och glömt bort mig själv....En del av min psykoterapi genom samtal har varit just att få fram förmågan till att sätta stopp för negativa energier, sätta mina egna gränser gentemot andra och visa andra att tyvärr...min gräns är nådd...nu får det vara nog..för detta gör mig sjuk igen....Det är svårt, det är mer än svårt...för det är principer som går mot min personlighet....jag är inte skapt för att bry mig mer om mig själv än andra...jag är inte skapt att vara egoistisk och jag är inte skapt för att sätta gränser till andra som vill ha min hjälp....Mannen och jag svetsas på något finurligt vis samman av alla motgångar och kriser och sorger och bedrövelser och bråk och tjaffs och fighter som vi ställs mot....vi har våra fighter där taket lyfter och där mycket sägs och kommer fram....men efter dem så brukar vi på något sätt stärkas i vår relation och se på varandra med andra ögon....vi vet vad den andre behöver..... Mitt i allt så glömde jag bort att ta kort på dagens middag och ni får därför väl försöka fantisera fram en bild..av panerade fiskbitar som kan liknas vid dem i fish n´chips...som hemgjorda fiskpinnar då jag delade fileérna i två delar...sedan en vit kall dillsås med smak av skolans smaskiga remouladsås.... (bild lånad från www.wikimedia.se)
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen
Återkommer förstås med receptet på fiskpinnar. Remouladsås har jag faktiskt aldrig testat att göra själv men eftersom vi idag ska göra hemmagjorda fiskpinnar så tänkte jag att då måste vi ju ha remouladsås till
En av barnens favoriträtter är panerad fisk. Kan hålla med de, det är väldigt gott. Till fisken gjorde jag en remouladsås och kokade potatis till barnen, till mig blev det broccoli
Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. Jag testade att göra panerad halloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar)
Panerad spätta. Blanda ihop allting, smaka av med en gnutta salt och gurkmeja (för den gula färgen). Egentligen vet jag inte vad "rätt" recept till remouladsås är, jag slängde bara ihop de ingredienser som jag vet förekommer, men gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.