Vardagsmat när den är som B Ä S T . Paneradfisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Stekt paneradfisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Stekt paneradfisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. Låt paneringen torka lite innan fisken steks i smör i en stekpanna på båda sidor tills den blir gyllenbrun
Faktum är att fisk är mat som nästan lagar sig själv. Att laga riktigt god fisk är inte alls svårt. Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnsfast form. Lägg “hacket” över fisken och häll över 3 dl grädde. Låt fisken “laga sig själv” i ugnen i 25 minuter
Paneringen är gjord på sesamfrön och glutenfritt ströbröd men ibland gör jag även på olika sorters frön som man mixar till ett mjöl, också jätte gott och lite mer mättande
Ja, man använder malda hasselnötter att panera i vilken fisksom helst. Enligt LCHF man ska undvika spannmålsprodukter och vad gör man om man gillar stek paneradfisk
Super gott med hemgjorda fiskpinnar, stuvad spenat på färsk spenat och kokt potatis. Panera fisken enkelt i ägg och sedan vetemjöl blandat med ströbröd
De små panerade mannagrynsbitarna påminner om fiskpinnar i konsistensen och går att använda på samma sätt som stekt fisk (jag har funderat på att testa att smaksätta smeten med pulveriserat noriblad, eller kelp, för att få "fisken" ännu mera likt originalet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.