Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor. Denna thailändskakycklinggryta som vi kallar C3 eller Paneng är en favorit som vi åt på en av våra favoritställen i Singapore, Thai Smile Café
Thailändskkycklinggryta 4 port. 1-2 morötter. 1-2 morötter. Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Så mitt tips är --> kycklinglår. Okej, nu pratar vi om dagens recept istället, den här thailändskakycklinggrytan, eller soppan om man vill kalla den det
Detta är en av rätterna vi fick provsmaka på Thai-matlagningskvällen  som jag var på tidigare. PanengGai är wokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailänds het röd curry, galanga och kokosmjölk
Strimla kycklingen cm-tjockt. Sjud på låg värme 3-4 minuter. Ansa och skölj purjon. Skiva den fint. Stek kycklingen i oljad panna och rör sedan ner currypastan
Min favoritsoppa är en thailändsk kycklingsoppa som heter Tom Ka Gai. Sen är ju mina uppläggningskunskaper lite bristande också - som David brukar säga, "din mat smakar alltid gott men
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tom ka gai - en riktigt het kycklingsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.