Gillade ni min Very Cherry ChocolateCake, så är den här några strå vassare. Glad Måndag. Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året
Receptet är från Kanal 5 från Roy Fares nya program United States of Cakes. Double Chocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill. Chokladglasyr100 g Smör – osaltat50 g Vatten (1/2dl)140 g Mörk choklad1. 1/2 dl. 1 3/4 dl. 1 1/2 dl
Inte några härliga dagar/veckor med skir grönska, ljuvliga dofter och vitsippor. Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår
Den här godbiten, som nu fått namnet Chocolate Banana Mousse Cake, bakade jag i helgen. Det är en no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager
Jag utgår ofta själv efter vad jag är sugen på (detta får jag kombinera med bland annat vad jag tror kommer att uppskattas och efter säsong), och denna receptskaparstund kände jag för en chokladkaka
dark chocolate, chocolate fudge sauce, meringues or other goodies for toppingHow to. So, with this cake, not my proudest creation, but it has been haning around in my computer far to long now and it taste sooooo good, I say hello - once again
Mina noteringar* Jag spritsade har med en grädde/mascarpone blandning. Och sedan jag först såg the Rose Cake hos I am Baker i början av förra året har jag haft denna dekorationsteknik på min to-do-list
Jag lagar/bakar sällan andra andras recept eftersom det bästa jag vet är att själv komma på och testa fram egna recept (det får mig att känna mig kreativ)
Enklast applicerar man frostingen om tårtfatet/tårtan står på en snurrbricka. Till den här tårtan kommer du bara att behöva tre bottnar så antingen bakar man av fyra bottnar och har en i reserv eller till senare bruk men man kan också baka cupcakes på resterande smet om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.