Servera palakpaneermed vitt indiskt basmatiris eller härliga naan. Palakpaneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken
Palak. Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Man kan ersätta kött med den, fritera den, marinera den, läga i den i grutor och mycket mer. Denna gången gjorde jag paneer, eller panir det verkar stavas lite olika
Mjölken spricker ganska omedelbart, rör om försiktigt. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
Palakpaneer, har du hört talas om det tidigare. Paneer gör man själv och det verkade inte vara inte särskilt svårt när vi läste om det, men när vi upptäckte att den går utmärkt att byta ut den mot Halloumi tyckte vi att det lät så oerhört mycket enklare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.