Här har ni ett inlägg som innehåller flera bra recept på pajskal. Ibland vill man ha ett fullkornsalternativ, ibland vill man ha ett vanligt hederligt pajskal och ibland behövs det ett glutenfritt alternativ
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Tar och börja med att göra pajdegen. Blanda samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare
Men vi början med pajskalet. Jag använder sällan några direkta mått utan lägg på rikligt med fyllning i botten på pajskalet och ta precis vad du tror blir gott
Pajskal. Lyft ut pajskalen ur formarna och ställ dem på ett uppläggningsfat. Fyll formarna med salladen och garnera med räkor och dill och lägg rucolasallad runt pajskalen
I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Dessa remsor gör att kanterna inte kanar ner när du förgräddar pajskalet. Jag förgräddar alltid mina pajskal för att få en yta på botten, annars tycker jag degen tenderar att bli blöt av fyllningen
Pajskal lchf – Pajskal med pofiber. Grädda det större pajskalet upp mot 25 minuter (svårt att säga exakt eftersom alla ugnar är olika, det ska såklart inte börja bli bränt) De mindre gräddade jag cirka 15-18 minuter. paj, pajskal 1 äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.