Det här är ett väldigt snabbt och gott pajskal. När den färdig kokta quinoan har svalnat så blanda i två ägg och häll det i en smord pajform och platta ut det med en sked, glöm inte kanten, jag brukar göra kanten en cm tjock ungefär
Pajskal lchf – Pajskalmed pofiber. Passar bra att fylla med chokladkräm, eller göra limepajer av. Du kan till och med grädda innan du fryser det om du vill ha det kallt vid servering
Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken och den pressa ner vitlöken utan att den får färg. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel
Fyll det förgräddade pajskaletmed den frästa purjolöken, de skivade tomaterna, de soltorkade tomatbitarna, oliverna, smula över fetaosten, sprid över den hackade basilikan
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Fördela röran i pajskalet. Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika. Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka
Medanpajskalet gräddas förbereder du grönsakerna. Pajskalet är förstås som alltid hos mig glutenfritt, men du kan självklart använda din vanliga pajdeg om du inte har glutenbekymmer
Många tror att det inte går att göra varken pajskal eller pajfyllningutan animaliska produkter. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.