)I veckan lagade jag en slags gratäng/paj/kakamed varmrökt lax ochparmesan. Sedan ska jag åka till vårt lokala Folkets Hus för att vara medoch spela på konsert med Divine
Nästa gång jag gör paj ska jag få ta kort på alla moment och lägga ut på bloggen. Men herregud, jag har fortfarande inte bloggat om det perfekta pajskalet
Omelett med spenat, ruccola, tomater & parmesan. Jag blev verkligen toknöjd med middagen och jag kan erkänna att jag tryckte i mig hela helt på egen hand
Krydda med salt, svartpeppar, en nypa socker, olivolja, vit balsamvinäger samt lite citronsaft. Över hela salladen strödde jag grovriven parmesan samt skivor av smörstekt oxfilè
Parmesanost. Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Tillbaks till pajen. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.