Nagga bottenmed en gaffel. Avsluta med hackad dill. Lägg ut flera smördegsplattoroch kavla ihop dem på så den blir tillräckligt storom ni inte köpt deg på rulle
 Syrliga smaker som passade fint till den lite salta, feta fisken med kraftig röksmak. Den sistnämnda var riktigt bra, med många härliga fiskar upplagda
Häromdagenstod en representant i en affär och delade ut smakprov på det här underbara pålägget. Jag var visserligen hungrig då just, men att ett pålägg kunde vara så här gott var en riktig överraskning
Rör samman crème fraiche medrom eller örter och bjud pajen tillsammans med sås och en sallad. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskaletoch lägg laxen över
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av pajsom jag fyllde medrökt lamm, broccolisoltorkadetomaterochfetaostoch den blev väldigt populärhos herrarna i detta hus
Denna mjölmix använde jag till pajdegenPajdeg. Riv osten. Dagens middag blev en ostoch kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajformoch låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskaletmed ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen ochtoppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomateroch la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajenmed en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 3-4 dl riven ost
Förväll broccolinmedan du fräser på purjolökensom du strimlat. Testade ett nytt recept som jag "snubblade" över på nätet och det blev så gott att detta lär göras igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.