Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salamioch tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Till servering blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt. pajdeg2,5 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar 2 msk vatten, iskallt. Fyllning150 g getost, smulad 2 dl crème fraîche, lätt 2 ägg 1 zucchini, skivad och fräst i olivolja 1 röd paprika, i bitar 1 ask körsbärstomater 1 tsk flingsalt
Kavla ut degen i en pajform, stick hål med en gaffel och ställ den kallt en liten stund igen. Eftersom jag även älskar getostoch kombinationen rödbetor ochgetost är perfekt så kommerhär ett recept på en av mina älsklingspajer
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.