Fräs löken i smör. Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Ha på saltet, svartpepparn ochvitlökspulvret. Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
över pajenmed bakplåtspapper så den inte blir bränd. Fördela skinkaoch broccoli i pajskalet. Välkommen måndag ochläsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomater och strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Hacka lökenoch stek den mjuk i smör. Till pajen hade vi sallad, parmaskinka, salami och sås. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajenmed sånt som inte barnen gillar
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Rör samman äggstanningen och häll halva mängden över lökoch spenat i pajskalet. Fyllningen innehåller ost gånger två, feta och parmesan, tomater, spenat, lökoch pesto, den senare rör du ner i äggstanningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.