Paj i långpanna med crabfish och räkor
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1375 gram smör
  • 19 dl vetemjöl
  • 16 msk vatten
  • 1 Fyllning
  • 13 paket crabfish a 227 gram
  • 1 Skalade räkor (samma vikt som crabfish)
  • 13 dl gröna ärter
  • 16 dl creme fraiche
  • 13 dl lättmajonnäs
  • 19 msk finskuren purjolök
  • 13 msk chilisås
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Finklippt dill
  • 1 Pajdeg 375 gram smör 9 dl vetemjöl 6 msk vatten Fyllning 3 paket crabfish a 227 gram Skalade räkor (samma vikt som crabfish) 3 dl gröna ärter 6 dl creme fraiche 3 dl lättmajonnäs 9 msk finskuren purjolök 3 msk chilisås Salt Peppar Finklippt dillRör ihop ingredienserna till pajskalet och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas.Baka ut den i långpannan, den skall naggas innan den sätts in i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Rör ihop allting till fyllningen. Gör den gärna dagen före den skall ätas, så får alla ingredienser mera smak. Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. Detta skall ätas kallt. Det är väl tilltaget. Vi brukar hälla en del även i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av denna otroligt goda fyllning. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.