Stek løk i smør sammen med salt og sukker, på svak varme til løken begynner å bli brunet. Der så jeg oppskrift på nettopp løkpizza (riktignok en litt annen versjon enn min) med ruccola, men her ble ruccolaen servert som pesto
Stek bacon ogløkog fordel utover paibunnen. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over. 3½ dl hvetemel1 krm salt100 g smør2 ss crème fraîche, evt vann150 g bacon i biter1 skivet løk150 g revet gruyère4 egg4 dl kremfløtesalt/pepperBland mel, salt, smør og crème fraîche i food processor. Kjevle ut til en leiv som passer en 24-25 cm paiform
Sprid ut ett lager marmelad på osten och slå in osten med marmeladen i degen. Jag har provat både fikon- och apelsinmarmelad och det jag tyckte mest om var med fikonmarmeladen
Lägg osten i en ugnsform med kanter och skiva eller halvera tomaterna och lägg på osten och gratinera i 10-12 min. Fräs nötterna med smöret i en stekpanna på medelvärme i ca 5 min och rör om hela tiden, ringla över honungen och fortsätt fräsa några minuter. 500 g brieost. 250 g minitomater med smak
Smag til med salt og peber. Kom olie på en stor pande og brun kyllingestykkerne på alle sider. Server med et drys frisk parmesan på toppen, godt brød til at suge saucen og en frisk salat
På måndag får jag nästa hemtenta, och veckan kommer därför ägnas åt att få till den så bra som möjligt innan fredagen dyker upp med inlämningstiden i högsta hugg
Lägg brieosten i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Osten blir krämig och söt och smakar otroligt bra på ett kex, tillsammans med andra smårätter på tapasbuffén eller bara som den är
Gratinerad briemed ruccola, parma och crema de balsamico. Servera tillsammans med dina favoritkex. På med ruccola, rullad parmaskinka och ringla balsamico över
Om du vil ha en mer mettende smoothie, så ha i en ss kokos- eller linfrøolje, og kanskje noen ts hampprotein, hampfrø, chiafrø eller lecithin om du har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.