Slutligen toppar jag paellanmed hackad koriander eller persilja och citronklyftorna. Smickrad av förtroendet, särskilt självsäker, fångad av min egen förträfflighet och med en kronisk oförmåga att säga ifrån, kändes det just då som en alldeles ypperlig idé
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Igår visade han mig hur man lagar en traditionell paella
Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn lök och ris tills det fått lite färg. Paellamed kyckling och räkor (ca 4 portioner). Paellamed kyckling och räkor (ca 4 portioner)
Lägg till eller dra ifrån som du själv önskar – musslor, kräftor, med eller utan chorizo. PaellaEn klassisk rätt där det finns lika många recept som matlagare
Tweet Pin It Skriv utVi fick lite sommarkänslor i värmen och drömde oss bort till ännu värmare breddgrader runt medelhavet när vi testade att göra paella
1500 g stora räkor med skal. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning ½ pkt saffran à 0,5 g 2½ dl avorioris 5 dl vatten 3 msk kycklingfond 40 g Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 lime 1 krm sambal oelek 500 g stora räkor med skal 1 grillad kyckling 1 paprika 3 tomater 225 g musslor, konserverade ½ dl grovhackad färsk persiljaSkala och hacka lök och vitlök
Ikväll ska vi ha MBT hos Johanna med tema Yotam Ottolenghi (. Vi har ju lagat en hel del av hans recept den senaste tiden, bland annat den här vegetariska paellan som är så otroligt god
Låt paellan bli varm. Fräs den med saffran i en gryta med olja på medelvärme. Skär paprikan i bitar och tillsätt riset tillsammans med gröna ärter, räkor och kyckling
Fortsätt sen att fylla på med buljong, lite i taget. 4 Smaka av med salt och peppar och vänd ner räkor och sugarsnaps. 500 g blåmusslor med skal. 300 g räkor med skal
Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella. Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen, men krydda med gurkmeja, salt och en gnutta peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.