Vill dela med mig av vår goda förrätt som vi hade på påskafton, en cevichemed gravad lax (jag använde den saffransgravade jag gjorde härom dagen) ochpilgrimsmusslor, så himla gott
Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit laxoch så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Lördagen avslutas med att kära vänner kommer på middag. Ta upp laxenoch lägg den på sen skärbräda. En liten bit Salmalax (finns små förpackningar som är perfekt i storlek)
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.