Förra veckan var jag med ett gäng från jobbet ifjällen några dagar. Äntligentillbaka. ( Jag undrar bara , VEM beställer ren vodka klockan fyra en eftermiddag på en elegant pub ifjällen
Fjällröding - en delikatess som måste testas ifjällen. Vi har ju nyligenvarit på skidsemester som nämnts i ett tidigareinlägg och planerade i samband med det för en veckas vistelse med endast en mycket litenbutiki närheten, med andra ord fickvi handla här hemma och ta med oss all mat i kassar och en kylväska
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Som den vi åt ifjällen. Det kan möjligtvis vara så att jag funnitmig en ny hobby, korvstoppning. Tårtmakeriet får passa sig, kanske knuffas den ner från förstaplatsen
Äntligen fredag och äntligenpåsklov. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigtlägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapplite
Perfekt mat att ta med sigtillfjällen, bara att värma och oftast blir lasagne godare dagen efter. Jag har ju varit hemma i början på den här veckan med sjuka barn vilket gjort att helt plötsligt så har man lite mer tidtill att hinna andra saker på vardagen, jag menar under tiden som barnen vilar kan man passa på att göra annat
Nu när det snart är påsklov kan ju ni som har ungdomar hemma, låta dem fixamiddagen nån dag. Vi bjuder på ännu ett hemkunskapsrecept, nämligen ett som brukar gå hem hos de flesta av eleverna, även om det kan knorras lite över grönsakerna i
Nu har viäntligen fått påsklovilite mer än en vecka, så sköönt alltså. Nu har jag äntligentagit plats i soffan för lite fredagsmys, mer efterlängtat än vanligtidagfaktiskt
För mormor, uppvuxen i en liten stuga på fjället med alla sina syskon, var det en fråga om överlevnad att kunna ta vara på allt naturen bjuder och farmor tyckte helt enkelt om att laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.