Här är en liten trevlig och glad småkaka i form av påskägg att ha till påskfikat. Man kan tro att de blir hiskeligt söta med strösslet på, men kakan i sig är inte så söt så det blir riktigt gott
Jag vet, det låter inte speciellt gott med morot och ananas i en kaka. Men om jag säger att receptet ursprungligen kommer från “Två systrars söta” är det ingen som fortfarande tvivlar va
Dela vaniljstången på längden och skrapa fram fröna med hjälp av en kniv. Blanda samman äggen, mjölken, socker, vaniljstången, vaniljfrön och potatismjölet i en kastrull
Här kommer ett tips på påskkakor med vitchoklad/citron fyllning. Dubbla påskkakor. Hej bloggisar. Här kan man ju sätta påsklediga barn i arbete, mysigt att baka tillsammans
Citron och limepaj med vaniljvispSå fräsch och god efter en massa påskmat. Pajskal125 g rumsvarmt smör3 dl mjöl2 msk socker2-3 msk vattenBlandas och tryckes ut i en form med löstagbar botten, låt stå kallt i ca 30 minuter
Idag bakas det för fullt hemma hos oss. Barnen, de som är friska i alla fall, är överlyckliga. De bakar Kliecha som är ett måste både till påsk och jul
Ingredienser 75 g rumsvarmt smör 2 dl socker 3 ägg rivet skal och pressad saft av 1/2 citron 2 morötter 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver smör till formen ströbröd till formen Glasyr 200 g färskost 1/2 påse saffran (à ½ g) 1 msk florsocker 2 msk mjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Nu har vi bakat ännu mer påskkaka, kliecha, den här gången med valnötsfyllning. De här kakorna är inte lik söta som dadelkliecha men de är himla goda särskilt när de är nygräddade
Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.