Nu ligger hela påskhelgen framför och väntar på oss med allt den har att erbjuda. Vi inledde den på ett härligt sätt med goda bakelser med en "touch of Easter"
Så himla skönt med några extra dagar att få vara ledig på. Lovely. Igår var det lite fest hemma hos ett par kompisar och idag känner jag mig ganska pigg ändå (
Tyvärr så verkar det dyka upp mer snö i påskhelgen vilket är väldigt tråkigt med tanke på alla som vallfärdar ner hit till Österlen för att njuta av konstrundan
Containern står kvar även under påskhelgen så vi får ta en vända till då. I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin
Ja, nu har mannen fyllt år igen. Igår faktiskt men vi firade honom idag. Den påskbuffé som vi åt av igår gjorde oss minst sagt mätta och belåtna så det fick bli lite getost och vin till kvällen i all enkelhet
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Kanske funderar någon av er på att bege er ut i skog och mark och söka ramslökslyckan, det kan ju vara en alla tiders trevlig sysselsättning i påskhelgen som närmar sej
När jag handlade inför påskhelgen så stod jag och velade mellan kalkon och lammstek, men då jag aldrig har tillagat en hel kalkon och var rädd att den skulle bli torr, föll valet på lammstek
I påskhelgen blev det hela fyra dagars utomhusfika för kunder. Nu börjar min baksäsong i stugan. Med stugan menar jag min inredningsbutik Annies Stuga i Glommen
Idag är det långfredag och enligt gammal tradition ska det bjudas på fisk. Så det får det bli idag också på bloggen, en väldigt enkel fiskgryta med få ingredienser
Det gjorde vi av den här efterrätten som vi blev bjudna på under Påskhelgen. Len turkisk yoghurt, prickar av aromatisk vanilj & lätt syra från citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.