Påskabrödet med honung och havtorn
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 timmar
  • 1½ liters form
  • 6 dl kallt vatten
  • 20 g honung (1 msk)
  • 8-10 g jäst
  • 150 g bovetemjöl
  • 50 g boveteflingor
  • 70 g havremjöl (jag mixar havregryn till mjöl)
  • 60 g solroskärnor
  • 50 g linfrö (hela)
  • 50 g pumpakärnor
  • 20 g nyponskalsmjöl (finns i välsorterade livsmedelsaffärer)
  • 20 g chiafrön
  • 10 g salt
  • 35 g torkade havtorn, tranbär eller andra torkade bär (½ dl)
  • 25 g psylliumfröskal
  • 2 timmar Grädda i nedre delen av ugnen i
  • 75-80 min Låt brödet svalna på galler och svep sedan in i handduk och låt vila till nästa dag

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.