En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass. Efter halva tiden kan du behöva lägga ett ark aluminiumfolie över kakan så inte mandelmassan bränns
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Smaksätt med citron. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Servera kakan varm eller ljum med lite vaniljglass eller vispad grädde
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Då fick jag idéen att istället göra en kaka med päron och kardemumma. Kakan tog jag sedan med mig till ett styrelsemöte och den verkar ha varit uppskattad
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kontrollera med en provsticka att kakan är genomgräddad. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 liter. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och ingefära i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.