Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päronmed polkagrisgrädde så är det dags. Det traditionella sättet att koka in ingefärspäron på är att låta dom ligga och dra i socker och sedan koka dem länge
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. Idag gjorde jag tre limpor, en följde med till F's jobb en till mitt jobb och en in i frysen
Burken kan explodera och du har sprutlackerat hela köket med kladdig kolasås. Jag provade med en liten burk första gången och det var kanske därför smaken blev
Halvera päronen och ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Sätt på medelstark värme och rör tills sockret löst upp sig. Tänk att jag levat i mer än 38 år utan Salt kolasås. Salt kolasås400 g strösocker90 ml vatten200 g smör2,5 dl vispgrädde1 msk flingsaltBlanda socker och vatten i tjockbottnad gryta
Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Skala päronen och skär i sockerbitstora bitar. Fördela päronen i sex serveringsglas. Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. 4 st päron
Den här gången medPäron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.