Det här klassiska långkoket påbörjas med fördel dagen innan servering så att en del av fettet samlas som ett täcke i kylskåpet som sedan är lätt att ta bort
Bryn köttet runt om i smör, dra några varv med pepparkvarnen. Smaka eventuellt av med lite kalvfond. Jag har skrivit det förut och skriver det igen, hösten och vintern är soppornas och grytornas tid
Skär grönsakerna grovtBryn oxsvansen i olja tills de har fått färgLägg i grönsakerna och bryn en stund tilltillsätt även tomatpuren som du brynermed en stundNär allt fått färg så lägger du allt i en storkastrull och fyll upp med vatten tillsdet täcker, koka upp och skumma av
Igelkottstaggsvampmed bok choy - Baicai houtougu. Svampen serveras med någon sorts grön grönsak. Detta är ett mycket bra sätt att anrätta igelkottstaggsvamp
Vi börjar med att göra buljong på oxsvansbitarna. Det är alltid kul att prova på något nytt, eller gammalt beroende på hur man ser på det, igår hittade vi dessa underbara bitar oxsvans – så oxsvanssoppa står på menyn
Det går att göra soppan på bara kycklingbuljong istället för att koka ny kyckling i soppan om man bara vill dricka själva spadet med svampen och bären , då kan man dra ner på koktiden avsevärt också
Oftast är det väl soppa som förknippas med denna delen av oxen, ordet oxsvanssoppa kommer nästa av sej själv, men vi (Håkan) valde att göra en gryta istället
På svansen kokade jag en klassisk oxsvanssoppa. Så klart kommer jag alltid ut med mer än vad jag okar bära och vill vill helst flirta med dom gulliga tanterna som har såna fräsiga dra-maten vagnar
Oxsvanssoppa, Madame Denises biffar, Stekta sparvar, Gurktunnor med roquefortost, Potted Shrimps, Äppelfläsk -ja, d e n har jag lagat, och d e n har jag också lagat
Igår skulle vi äta upp resterna av den supergoda oxsvanssoppan och eftersom det inte var riktigt så mycket som vi önskade passade det bra att servera lite nybakade frallor till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.