Coda alla Vaccinara är en oxsvansragu från Rom som ursprungligen gjordes av Slaktare. Marcella Hazan har ett recept i The Essentials of Classic Italian Cooking som jag har gjort ett par gånger med lyckat resultat
1. Blanda mjöl, en tesked salt och en tesked peppar i på ett fat. Vänd köttbitarna däri. 2. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta och bryn köttet runtom så det får lite färg
Oxsvans, en billig styckningsdetalj med mycket smak. Påminner lite om oxkinden i sin smak. Köttet kräver inte så mycket smaksättning utan smakar verkligen mycket ”kött”, men svansen kräver lite mer koktid
Skygga inte för den långa koktiden, du kan göra något annat under tiden. Perfekt söndagslångkok. Oxsvans finner du i välsorterade matbutiker eller hos slaktaren
Det är alltid kul att prova på något nytt, eller gammalt beroende på hur man ser på det, igår hittade vi dessa underbara bitar oxsvans – så oxsvanssoppa står på menyn
Hösten är faktiskt här på allvar och ingen är så glad som jag över det. Regnvåta trottoarer, vattenpölar med avspegling av stadens gamla hus som förstörs bryskt av en förbipasserande pageklippt dam i en rostig Opel
Färdigdukat bord, lyxDet händer inte allt för ofta, tyvärr, men i helgen klaffade allt. Detta resulterade i ett restaurangbesök på hotellet och tre härliga timmars vuxet umgänge med svägerska och hennes karl
Hösten är faktiskt här på allvar och ingen är så glad som jag över det. Regnvåta trottoarer, vattenpölar med avspegling av stadens gamla hus som förstörs bryskt av en förbipasserande pageklippt dam i en rostig Opel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.