I alla fall så kanske den här ört och vitlökskycklingen inte direkt är en vardagsrätt eftersom det är lite pyssel, inte så att den är svår på något sätt, men det är några moment som man kanske inte ha lust att mecka med efter jobbet, men till helgen är den helt suverän
Servera varm eller ljummen. Sila och pressa ut vattnet. Vispa ägg och mjölk. 1färdig skivad korv, t ex pepparoni, chorizo eller salami. 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
Då är det här ett bra nybörjarbröd. Rör ut jästen med lite vatten. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Självklart eftersom att den är så god men även för att den är så enkel och snabb att göra. Lägg skivademorötteroch purjolök i en kastrull, pressa i vitlöken och riv i ingefäran
Mina förväntningar var ganska låga, för som jag minns det så var stuvademorötter aldrig någon favoriträtt direkt, men till min stora glädje var det betydligt godare än vad jag kommer ihåg att det var
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp och sänk sedan värmen till låg. Variera den efter vad du har hemma i kyl och skafferi. Korv blev det över från grillningen så den fick bli en riktigt, härlig mustig korvgryta idag med rotfrukter i smakrik buljong
Men att äta jasminris och starka maträtter till frukost anammade jag inte. Receptet hittade jag på baksidan av ICAs morotspåse, men då utan Gunnarshögs smaksatta rapsolja
en liten bit ost (här blev det cheddar, men välj någon god som finns i kylen). Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), men den står inte med i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.