Oxfilé Wellington
Mat idag
Mat idag
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 800 gram färsk oxfilé
  • 400 gram för två personer och det blev ändå över till nästa dag
  • 2 2 st smördegsplattor (finns färdigkavlade från Sarah Lee att köpa vid pizza-kiten, jag använde 2 rullar)
  • 1 2 st ägg till pensling
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 500 g färska eller förvällda kantareller
  • 300 300 g rökt sidfläsk
  • Nu kan den vila i kylen tills att det är dags att grädda. Gräddningen sker i ca 35-40 minuter i 175 grader Låt vila efter gräddning så inte köttsaften rinner ut när du skär upp.
  • Madeirasås
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 1 st liten morot
  • 1 1 knippe bladpersilja
  • 1 1 dl madeira
  • 4 4 dl kalvfond
  • 1 1 msk tomatpuré
  • 1 1 msk smör
  • En skvätt grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.