Bestämde mig för att bräsera i järngryta i ugn, tillsammans med lite stockgrönsaker och vitt vin. Nu oxbringa från en glad, död ko från Tväråbäckstrakten om jag inte kommer ihåg alldeles galet
Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Servera med de rostade rotfrukterna och senapssåsen. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull eller gryta
Fast å andra sidan kan det ju vara bra med lite gråa dagar också, man uppskattar solen mer när den väl tittar fram och man får dessutom tillfälle att käka lite mer robusta rätter
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Det här köttet är perfekt med dillsås, pepparotssås, senapssås. Men det går fint att hoppa det med. OxbringaSmålökarVitlökRödvinFärska örter (oregano och timjan till exempel)SmörVattenSalt och pepparSå här kan du göra
Ingredienser Portioner. 4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornig dijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.