Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar. Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja
Snacks/plockmat. Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
Fördela på brödskivorna och droppa över lite créma di balsamico eller balsamvinäger. 1Salt och nymalen svartpeppar. 1Créma di balsamico eller balsamvinägerGnid in bröden med vitlök och olivolja. 1Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
och vi hade ingetspeciellt planerat. Så till kvällen blev det en liten plocktallrik med massa godsaker och ett Cava vin som var en nyhet på Systembolaget, och som smakade och passade perfekt till maten
Lite shopping i mat butiken och sen bus med de små grabbarna. Bruschetta. Några härliga mysdagar med farmor och farfar… måste erkänna, det är livets efterrätt
Amber är hemmafru och bor med sina tre barn och man ute på landsbygden och hon älskar att laga mat. Receptet på denna bruschetta passar som förrätt till middagsbjudningen eller varför inte som en god bufférätt vid större tillställningar
Den går att variera i oändlighet samt kan göras allt ifrån matig och kryddig till lätt och mild. Bruschettan är helt klart det ultimata drinktilltugget
Blanda övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Grilla brödskivorna i 250 grader på ett galler i övre delen av ugnen eller stek dem gyllenbruna i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.