Hacka samman pajdegen i matberedare. Lägg det i pajskalet. Pajdeg. Klä en pajform med degen, ställ i kylen 20 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Grädda pajen ca 40 minuter eller tills den fått fin färg
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min
3 dl matgrädde 3 ägg 2 dl riven stark ost250 gr rökt skinka i bitarSalt och peppar Några chiliflakesPajskal på rulleEnkel att fixa och mycket god med en sallad till
Pajskal. Fördela bacon, broccoli, smulad fetaost och riven ost i pajskalet. Related Pajskal. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp 30 minuter
Denna mjölmix använde jag till pajdegenPajdeg. Dagens middag blev en ost och kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT
Hacka samman pajdegen i en matberedare. Lägg över fyllningen i pajakslet. Klä en pajform med degen, ställ in i kylskåpet 20 minuter. , Förgrädda pajskalet ca 10 minuter
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min
En enkel och smaskig ost och spenatpaj jag lärt mig av min mamma som jag sedan utvecklat för LCHF. MEN smeten får inte vara för tunn heller - då kommer pajbitarna att vara för "blöta" och gå sönder vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.