Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Tag ut och låt vila några timmar före servering. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna
Hela eftermiddagen ska spenderas åt att fixa och dona lite här hemma, koppla av och mysa. Den här crème brûléen bjöd min systerson på när vi var hemma hos syrran på middag
Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Crema catalana på kanel och vanilj med citrussalladPortioner. Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen
Om du köpt dina jätteräkor med skal är det dags att skaladem, och det gör du på precis samma vis som när du skalarvanliga räkor, oftast är dessa scampin redan innan detförpackats snittade i ryggpartiet med en vass kniv och tarmenurtagen, så skalandet går utan större problem att genomföras
Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen. Fördela blandningen i ugnsfasta portionsformar och ställ dem i vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.