Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Gillar ni ostkaka. Servera med grädde och sylt. Ostkakan är klar när den känns fast. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god
Ostkaka på Keso med Mandel, Vanilj och Kardemumma. God som den är istället för omelette till frukost eller i en mindre portion som dessert, med bär och grädde
Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.