2 burkar krossade tomater, à 400 g2 vitlöksklyftor, pressade2 msk hackad färsk basilika (eller 1 tsk torkad)1 tsk rivet citronskal1 krm socker4 stora röda paprikor, urkärnade och skurna i fjärdedelar1 msk olivolja3 auberginer, skurna i 1-2 cm tjocka skivor125 g mozzarella med låg fetthalt, max 10%, skuren i tunna skivor50 g färskriven parmesanostSalt och nymald svartpepparArbetsbeskrivning. 3 auberginer
För 2 pers. 10-15 kantareller (går bra med annan svamp också). 1 stor aubergine. en halv burk(eventuellt mer) crème fraiche gourmet, getost, honung, rosmarin
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. 2 stora auberginer
Här kommer ett superbra tips om man vill piffa till kycklingfilén. Snabbt och enkelt. Jag ville egentligen ha tomatskivor i receptet men hade inga tomater hemma
King solo vitlök är en lök som är hel och utan klyftor. 4 portioner. 1 kg aubergine ½ dl olivolja salt & peppar 250 g mozzarellaost, skiva 100 g parmesanost, riv Tomatsås
Detta var riktigt gott. Jag fann receptet på Viktväktarnas hemsida och ville testa det. Fotot på rätten såg så lockande och god ut att jag inte kunde låta bli
Dela auberginerna på längden. Pressa vitlöksklyftorna och stek alltsammans i smör tillsammans med inkråmet från auberginerna tills det fått en gyllenbrun färg och mjuknat lite
Enkel och krämig tomatsoppa Ostgratinerade tunnbrödssnittar à l’Alsace Ingredienser 12 bitar 2 bitar mjukt tunnbröd 1 gul lök 2 msk smör 4-5 msk crème fraiche nymalen svartpeppar 60-80 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka drygt 1 dl finriven prästost eller annan smakrik ost kryddkrasse Gör så här Strimla löken tunt
Efter en lång och intensiv helg och massor med besök av råttköpare och punkter i almanackan som bockats av rundade vi av kvällen igår med dessa goda tacorullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.