1500 g blomkålsbuketter, färska eller frysta. 1salt, pepparSå här gör du 1 Koka blomkålen ätmjuk i saltat vatten och låt rinna av. 2 Fördela grytan/såsen i smorda formar (lättare att diska senare) toppa medblomkål och ost
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.