Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ett skepp kommer lastat med en gäng hyfsat snabbakade ostfrallor till söndagsfrukosten. Ostfrallor8-12 st50 g jäst2,5 dl vatten1/4 tsk salt1 tsk socker2 msk olja1,5 dl riven prästost (eller annan smakrik sort)6-7 dl vetemjöl special1 ägg1-2 dl riven ostRör ut jästen i ljummet (37 grader) vatten
Ostfrallor är nåt jag bakar titt som tätt, de är så himla goda och hela familjen älskar dem. (och framförallt så kan ju hela familjen äta dem, eftersom de är glutenfria
Rör ut jästen i sockret och tillsätt vattnet. Smält matfettet och blanda i det tillsammans med saltet. Tillsätt den rivna osten och arbeta in mjölet, degen ska vara ganska kladdig
Ostfrallor eller ostbullar om man föredrar det, är kanske den mest ultimata frukostbullen jag vet. Så otroligt saftiga och smakrika och den knapriga osten på toppen av ostfrallorna gör att det blir en härlig kontrast mellan den mjuka bullen och den knapriga osten
Det är inget mindre än ostfrallor och är inte det typiska frallor som man köper när det är dags att äta frallor en morgon eller eftermiddag eller när man nu äter frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.